Taco Wiersma

Telephone+31 20 52 452 45
E-mailwiersma@wmlaw.nl
vCardDownload

Taco Wiersma (1963) studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij begon zijn juridische carrière in 1989 bij de Rotterdamse vestiging van NautaDutilh en tussen 1993 en 1996 gaf hij leiding aan de internationale handels- en transportsectie van dit kantoor in Amsterdam. Sinds 1996 is Taco één van de naamgevers van advocatenkantoren waaruit in 2012  Wiersma Mensonides is voortgekomen.

Taco heeft uitgebreide ervaring met internationale handelsgeschillen en arbitrageprocedures, met de nadruk op de zeerechtpraktijk, financiële herstructurering en beslag- en verhaalprocedures en vorderingen in en op politieke risicolanden. Zijn cliëntenbestand omvat banken, rederijen en hun P&I Clubs, baggeraars, handelshuizen en (krediet)verzekeraars. Taco heeft specifieke kennis van het traceren en verhalen van vermogensbestanddelen en van internationale arbitrageprocedures, zoals ICC, ICSID, NAI en TAMARA en van de erkennings- en verhaalprocedures ter zake arbitrale vonnissen. Het internationale karakter van zijn zaken brengt met zich dat Taco voortdurend te maken heeft met bevoegdheidsaspecten, immuniteitskwesties en internationaal privaatrecht.

Taco is in het bezit van een spelersmakelaarslicentie van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).
KNVB LPsA1

Rechtsgebieden:

Taco Wiersma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk Procesrecht (Arbitrage, Beslag & Executierecht en Litigation)
  • Transport- & handelsrecht

Op grond van deze registratie is Taco verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Talen:

Engels
Duits
Frans

Aanbevelingen

Sources highlight Taco Wiersma’s dispute resolution work. In the transport sector he often acts on dry maritime and recovery matters. (Chambers & Partners, 2014)

“extremely commercial, down-to-earth manner and the depth of knowledge required to provide instant advice.” (Chambers & Partners, 2011)

“excellent lawyer on maritime and trade law” (Legal 500, 2011)