Jan Meuleman

Telephone+31 20 52 452 45
E-mailmeuleman@wmlaw.nl
vCardDownload

Jan Meuleman (1970) studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en startte zijn loopbaan bij Schut & Grosheide (thans DLA Piper), waar hij zich heeft gespecialiseerd in het goederenrecht, beslagrecht en insolventierecht. In 2000 is hij overgestapt naar de Amsterdamse vestiging van het kantoor NautaDutilh, waar hij werkzaam was in de bank(proces)praktijk. In 2006 heeft hij zijn LL.M. graad behaald aan Columbia University School of Law in New York.

Jan procedeert en adviseert op het gebied van goederenrecht, verbintenissenrecht, insolventierecht en effectenrecht. Hij heeft diverse baanbrekende procedures op het gebied van het goederen- en zekerheidsrecht behandeld. Hij rondde de post-doctorale Grotius specialisatieopleidingen Financiering & Zekerheden, Effectenrecht en INSOLAD/Insolventierecht succesvol af en is lid van de Vereniging voor Effectenrecht.

Jan is tevens als advocaat in New York be√ędigd.

Samen met Hans Mensonides richtte hij in 2009 Mensonides Meuleman Advocaten op. Dit kantoor fuseerde in 2012 met Wiersma Van Campen Vos tot Wiersma Mensonides.

Talen:

Engels
Duits