Hans Mensonides

Telephone+31 20 52 452 45
E-mailmensonides@wmlaw.nl
vCardDownload

Hans Mensonides (1966) studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn loopbaan bij een klein advocatenkantoor in het arrondissement Den Haag. Daar leerde hij het klappen van de zweep kennen in de algemene commerciële advies- en procespraktijk. Dat wil zeggen: vlot schakelen, scherp formuleren en snel doordringen tot de kern van de zaak. Vaardigheden die hem goed van pas kwamen als bedrijfsjurist bij Rabobank Nederland en ABN AMRO Bank. Hans was betrokken bij diverse (financiële) herstructureringen en is specialist op het gebied van financiering, zekerheden en insolventie. Ook heeft hij veel ervaring met complexe vraagstukken op het gebied van beslaglegging en bestuurdersaansprakelijkheid.

Hans adviseert en procedeert. Voor een aantal cliënten fungeert hij als algemeen bedrijfsjuridisch adviseur van de directie.

Samen met Jan Meuleman richtte hij in 2009 Mensonides Meuleman Advocaten op. Dit kantoor fuseerde in 2012 met Wiersma Van Campen Vos tot Wiersma Mensonides.

Rechtsgebieden:

Hans Mensonides heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  •  Burgerlijk Procesrecht (Beslag & Executierecht, Litigation)

Op grond van deze registratie is Hans verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Talen:

Engels
Duits