Diederik van Besouw

Telephone+31 20 52 452 45
E-mailvanbesouw@wmlaw.nl
vCardDownload

Diederik van Besouw (1989) rondde de bachelor en master European Law School (met civiel effect) af aan de Rijksuniversiteit Groningen, gericht op internationaal handels- en privaatrecht. Een gedeelte van zijn studie volgde hij aan de University of Surrey te Guildford, Engeland.
Diederik is tijdens zijn studie werkzaam geweest als onderwijsassistent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Diederik was tijdens zijn studie voorzitter van het Studentengenootschap voor Onderneming en Recht en was eveneens actief bij zijn studentenvereniging.
Sinds april 2016 is Diederik werkzaam bij Wiersma Mensonides, waar hij adviseert en procedeert op het gebied van transportrecht en internationaal handels- en privaatrecht.

Rechtsgebieden:

Diederik van Besouw heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Transport- & handelsrecht

Op grond van deze registratie is Diederik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.